5 άγνωστες αλήθειες για το σεξ

0
545

Ένα από τα πιο διαδεδομένα στερεότυπα για το σεξ είναι ότι η φύση των αντρών είναι απλοϊκή. Ότι «τον έχουν στο τσεπάκι», πως το σεξ είναι ότι το κόκκαλο για το σκύλο -απλά η γυναίκα το πετάει και το πιάνουν. Και όλοι άντρες θέλουν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως τους αδικημένους της υπόθεσης.

1. Το μέγεθος μετράει…

Δεν πρόκειται για αστικό μύθο αλλά για μια τεκμηριωμένη αλήθεια. Όσο μεγαλύτερο είναι το τέταρτο δάκτυλο του χεριού σε σχέση με το δεύτερο (δείκτης), κάτι που επιστημονικά ονομάζεται λόγος 2D/4D, τόσο περισσότερη τεστοστερόνη έχει δεχτεί το έμβρυο κατά την κύηση. Και όσο περισσότερη τεστοστερόνη έχει δεχτεί το έμβρυο κατά την κύηση τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πέος. Το ίδιο ισχύει και για τη μαθηματική ικανότητα αλλά μάλλον ενδιαφέρει λιγότερους!

2. Οι άντρες έχουν βίτσια

Όχι όλοι, σίγουρα! Αλλά οι άντρες που αρέσκονται σε βίτσια, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, είναι περίπου εικοσαπλάσιοι των γυναικών. Ως βίτσια εννοούνται οι πρακτικές που είναι κοινωνικά απορριπτέες, παράνομες ή ασυνήθιστες. Οι λόγοι μπορεί να είναι βιολογικοί, κοινωνικοί, ψυχολογικοί ή συνδυασμοί των παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σε ότι αφορά τα αίτια αφού οι περισσότερες διαφορές μεταξύ φύλων μόλις έχουν αρχίσει να ερευνούνται!

3. Υψηλή τεστοστερόνη, λιγότερο σεξ

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, στο μυαλό των περισσοτέρων, συνδέονται με τον ανδρισμό. Στο μυαλό των περισσοτέρων επιστημόνων, όμως, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι σίγουρο ότι αφορούν άντρες που έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ ή να παντρευτούν. Μια αμερικάνικη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο αναφέρει ότι οι ελεύθεροι άντρες έχουν είκοσι φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι μην κάνουν σεξ από τους παντρεμένους που συνήθως είναι πιο δραστήριοι.

4. Οι άντρες ερωτεύονται ευκολότερα

Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που όταν ερωτεύονται χάνουν τον έλεγχο, κάνουν παράτολμα πράγματα και οι άντρες αυτοί που διατηρούν τον έλεγχο και είναι πιο κυνικοί. Ωστόσο, διάφορες έρευνες δείχνουν ότι η δραστηριότητα στον τομέα του εγκεφάλου που ευθύνεται για την επεξεργασία εικόνων είναι εντονότερη σε άντρες όταν βλέπουν ένα ελκυστικό γυναικείο πρόσωπο.

5. Το εξωσυζυγικό σεξ κάνει κακό

Ο θάνατος κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο αλλά η ανάλυση των δεδομένων από διάφορα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι εντυπωσιακή. Μια έρευνα του 1975 δείχνει ότι τα περισσότερα θύματα είναι παντρεμένοι άντρες που κάνουν εξωσυζυγικό σεξ σε άγνωστο για αυτούς χώρο συνήθως μετά από ένα καλό γεύμα με αλκοόλ. Μια άλλη έρευνα του 1989 επιβεβαιώνει αυτό το πρότυπο δείχνοντας ότι από τις είκοσι καταγεγραμμένες περιπτώσεις οι δεκατέσσερις αφορούν αντρικές απιστίες.

LEAVE A REPLY

seventeen − eight =