Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης συνήθως διαλέγουν πιο αρρενωπούς άντρες, ενώ οι άνδρες, με αντίστοιχα αυξημένα επίπεδα της ίδιας ορμόνης, έλκονται περισσότερο από τα θηλυκά πρόσωπα.
Η σχετική έρευνα του Εργαστηρίου Αναγνώρισης Προσώπων του πανεπιστημίου του Αμπερντίν, στη Σκωτία είναι η πρώτη για το ρόλο που παίζει η τεστοστερόνη στην έλξη ανάμεσα στα φύλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Independent.

“Εφόσον οι αρρενωποί άνδρες και οι γυναίκες με θηλυκότητα, πιστεύεται ότι γεννούν τα υγιέστερα παιδιά και η σεξουαλική έλξη είναι μεγαλύτερη όταν το επίπεδο της τεστοστερόνης είναι επίσης υψηλό, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι άνδρες και γυναίκες, σε ορμονικές περιπτώσεις όπου το ενδιαφέρον τους για σεξ είναι υψηλότερο, δείχνουν εντονότερη έλξη για υγιείς συντρόφους”, δήλωσε ο λέκτορας ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

“Νομίζαμε ότι η σεξουαλική έλξη είναι σχετικά σταθερή στο πέρασμα των χρόνων. Όμως η έρευνά έδειξε ότι η έλξη επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις στα επίπεδα της τεστοστερόνης”, πρόσθεσε η ερευνήτρια.

LEAVE A REPLY

two + 19 =